вторник, 27 март 2012 г.

27 март е обявен за Световен ден на театъра по инициатива на ЮНЕСКО през 1961 година. За да се отбележи този най-важен за театралната общност празник по света се организират различни национални и международни събития. Едно от най-важните е създаването и разпространението на ежегодното театрално послание, в което авторитетна личност споделя своите възгледи относно театъра и неговата духовна мисия.

Първото послание с такава цел - да обиколи света, е било създадено от Жан Кокто през 1962 година. Тази година автор на посланието е носителят на множество награди актьор, режисьор и продуцент Джон Малкович.
България отбелязва Световния ден на театъра от 1974 г. И през 2012 г. на 27 март Съюзът на артистите в България ще отличи най-добрите постижения в областта на театъра, цирковото и кабаретното изкуство в 19 категории.



''Нека трудът ви бъде автентичен и завладяващ, дълбок, затрогващ, съзерцателен и уникален. Нека ни помага в размишленията за това - да си човешко същество, и тези размишления да бъдат благословени със сърцатост, искреност, откритост и благородство. Пожелавам ви да надмогнете нещастията, цензурата, бедността и нихилизма, пред които много от вас най-вероятно ще бъдат изправени. Бъдете надарени с таланта и твърдостта да ни научите как бие сърцето с цялата му сложност, както и със смирението и любопитството да го направите цел в живота ви. И нека най-добрите от вас - защото това ще бъдат само най-добрите, и то само в най-редките и кратки мигове - успеят да придадат очертание на този най-основополагащ от всички въпроси: Как живеем? Успех!'', с тези думи актьорът Джон Малкович поздрави колегите си по цял свят. Именитият творец бе поканен от ЮНЕСКО да отправи своето послание към гилдията по случай 50-годишнината от честването на Международния ден на театъра.

Весел празник на всички магьосници, които ни потапят в света на нематериалното и ни карат да бъдем по-добри!


http://youtu.be/TRENBv9Sio4

понеделник, 26 март 2012 г.

Нормалните хора в момента правят великденски проекти.Всички се надпреварват да шият от хубави по-хубави пиленца,патенца,кокошчици,петлета,зайченца....А аз-котка! Но,какво да се прави,обичам котаците и това си е! А в този специално съм влюбена отдавна.Благодарение на Яна от групата ПачуъркБГ,се сдобих с кройката и с пълнежа за него.Ако не ми остане време за друго животно,ще си го наредя до яйчицата:)))