понеделник, 22 август 2011 г.





Трябва ви някаква основа.За тази кутия използвах бялото въженце.Но в други случаи съм използвала най-обикновен бинт или лента от по-дебел плат.От плат си нарязвате ленти,широки около 2 см.Добре е платът да не се нищи прекалено и лентите да са дълги между 2 и 3 метра.Започвате да завивате лентата плат върху въженцето.Ако в началото ви се изплъзва,може да си помогнете с игла и конец да ги закрепите заедно.Редувате едно увиване около въженцето,едно захващане към долния ред.Помагайте си с дебела кука за измъкването на лентата.При разширяването на кръга,от време на време правите две увивания.От вас зависи в каква форма ще моделирате-с обло дъно или ц форма на цилиндър.Когато лентата свърши,с два -три бода я свържете със следващата и увийте два пъти на едно място,за да се скрие снаждането.

3 коментара:

Юлияна Неделчева каза...

Това ми изглежда безкрайно трудно и пипкаво.....Май няма да го опитам!Иначе толкова ми харесва!!!!На теб-браво!

Анонимен каза...

Точно това съм казала, тя си стана голям специалист. И аз не бих могла. По-нататък като ми остане време, ще пробвам, ама пак не мога да се ориентирам. Юле, мисля, че ти няма да имаш проблем да го научиш. Пепа много добре го е обяснила и има и снимков материал.....Браво!!!!

uadjet каза...

За мен е по-бързо и по-малко пипкаво от плетене на една кука.А аз съм си малко припряна и това ми е по мярка:)))Само клъцкането ми докарва уртикария.Но ще пробвам с някой готов шнур,коноп или прежда.